Compania NovaBone din Statele Unite ale Americii a inceput colaborarea cu Dreavia Pharma inca din anul 2003.

Perioglas si varianta sa imbunatatita, NovaBone Dental Putty sunt materiale sintetice, osteostimulative, complet bio-absorbabile si osteo-inductive care sunt indicate,

nu numai in pierderea osoasa data de boala parodontala ci si  in defecte de maxilare si alte oase faciale. Acestea sunt concepute pentru a oferi manevrabilitate de neegalat, fara a compromite calitatea rezultatelor. Acestea nu sunt doar materiale de umplere a deficitelor osoase: ele sunt alcatuite din materiale anorganice care exista în corpul uman si permit regenerarea osoasa rapida.
Colaborarea versatila dintre NovaBone si Dreavia Pharma asigura monitorizarea continua a evolutiilor tehnice si medicale, avand ca rezultat satisfactia maxima a clientilor si practicienilor.

www.novabone.com

NOVABONE DENTAL PUTTY

Formula Unica

NovaBone Dental putty este singurul substitut de grefa osoasa complet sintetic disponibil pe piata. Atat de simplu, este proiectat pentru a oferi manevrabilitate fara precedent, fara a compromite insa calitatea rezultatului.

Acesta nu este doar un material care umple deficitul osos, ci mai degraba, este un fosfosilicat ce calciu format din minerale care se gasesc in mod natural in organism, si care permite o regenerare osoasa rapida. NovaBone contine un liant care ajuta la mentinerea spatiului intre particule pentru a permite vascularizarea, cresterea tesutului si formarea de os nou. Este indicat pentru toate problemele parodontale, in operatii de inserare implant si in defectele craniofaciale.

 

Osteostimulativ

NovaBone Dental Putty apartine clasei de materiale regenerative bioactive care nu numai ca actioneaza ca o schela osteo-conductiva, ci si confera un efect osteostimulativ.

Eliberarea Si din particulele de putty da startul in atragerea si recrutarea de celule osoase precursoare la zona defectului si stimuleaza proliferarea si diferentierea osteoblastilor, formand o baza pentru cresterea de os nou. Gaisser DM, Katta SA, Greenspan DC NovaBone Mechanisms of Osteostimu-lation, White Paper, NovaBone, Alachua, FL.

 

Regenerare fara compromisuri

Particulele FSC din NovaBone Dental Putty au in spate mai mult de 20 de ani de utilizare clinica internationala si peste  50 de studii. Datele arata ca NovaBone Dental Putty este clinic superior alternativelor de grefe granulate in ceea ce priveste rezultatul final – regenerarea cu succes a osului intre implant si structura osoasa existenta.

 

Unica solutie pentru o regenerare osoasa previzibila

NovaBone Dental Putty creste productivitatea datorira usurintei cu care este utilizat si caracteristicilor de manipulare deosebite. Aceasta formeaza rapid os de buna calitate.

 

Caracteristici Avantaje
Manipulare deosebita Nu este necesara amestecarea. Putty poate fi plasat direct in zona cu deficit osos. Utilizarea membranei este optionala.
Complet Resorbabil Putty se resoarbe complet si este inlocuit cu os. Timpul necesar este de aproximativ 4-5 luni depinzand de marimea si locul deficitului osos.
Retentie & adaptabilitate Putty nu migreaza dupa plasare si irigare. Este modelabil in diferite forme si se adapteaza perfect defectelor osoase si pe suprafata implantelor.
Osteostimulativ Putty ne prezinta rate de regenerare osoasa imbunatatite in comparatie cu alti inlocuitori de grefa osoasa datorita unui fenomen unic: osteostimularea.
Depozitare & Valabilitate Putty nu necesita conditii speciale de pastrare. Acesta poate fi depozitat la temperatura camerei si se bucura de o valabilitate mare.

PERIOGLAS

(Matrice Osteostimulativa de Regenerare Osoasa))

Perioglas este o matrice osteostimulativa, sintetica, de regenerare osoasa indicat in defectele parodontale si maxilo-faciale. Acesta nu este doar un material de umplere a defectului, ci un material compus din minerale ce se gasesc in mod natural in organism, care permite o regenerare osoasa rapida. De indata ce Perioglas interactioneaza cu sangele, se declanseaza un proces fiziologic, ceea ce duce la formarea unui strat de fosfat de calciu, care este favorabil formarii si proliferarii osteoblastilor si formarii de os nou.

 

Formula sintetica unica:

 • Osteostimulativa
  Cascada de reactii dintre Perioglas si tesuturile inconjuratoare s-a demonstrat ca determina diferentierea si proliferarea osteoblastilor, rezultand cresterea ratei de formare a osului.
 • Sintetica
  Nu au fost raportate cazuri de respingere imunitara a organismului in peste 10 ani de utilizare. Pacientii sunt mult mai linistiti stiind ca nu a fost folosit os prelevat de la cadavru uman sau bovin, neexistand riscul de transmitere a vreunei boli.
 • Resorbabil
  Demonstrat clinic ca fiind resorbabil, el devine parte integranta a procesului de remodelare osoasa.
 • Osteoconductiv
  Faciliteaza formarea de os, fiind o adevarata schela pe care, poate creste un os nou, de buna calitate.
 • Usor de folosit
  Adera la instrument pentru o mai usoara aplicare si isi mentine forma in defectul osos.

 

Eficacitate clinica demonstrata

Mai mult de 12 de ani de cercetare clinica si utilizarea de catre stomatologi demonstreaza ca Perioglas este la fel de eficient in regenerarea osoasa comparativ cu alti lideri de piata.

 

Indicat pentru o varietate de defecte osoase:

 • Alveola post-extractionara pentru pastrarea nivelului osului
 • Defecte parodontale
 • Augmentare de creasta alveolara
 • Sinus lift
 • Chistectomii
 • Defecte peri-implantare etc.

 

Aplicare rapida si facila

Desi Perioglas poate fi preparat in egala masura cu ser fiziologic sau cu solutie salina sterila, pentru o mai rapida regenerare osoasa se indica amestecul materialului cu sangele pacientului.