Ricerfarma SRL, infiintata in anul 1996 de un grup cu peste 30 de ani de experienta in industria farmaceutica internationala, este o companie dinamica, moderna, care iese in evidenta pentru excelenta realizata ca centru de cercetare si dezvoltare, cu o inclinatie puternica pentru licentiere internationala, cu o retea atent selectionata de distribuitori responsabila pentru promovarea si distribuirea produselor in peste 50 de tari, de pe fiecare continent.

Colaborarea dintre Ricerfarma si Dreavia Pharma SRL in cadrul structurilor lor moderne si flexibile de organizare face posibila primirea constanta de actualizari, ca urmare a celor mai recente cercetari, garantand astfel satisfactia clientilor.

Produsele Gengigel sunt impartite in doua categorii principale:

• gama profesionala (utilizata de catre medicii stomatologi in clinicile stomatologice)
•  gama pentru tratament ambulatoriu (utilizata de  pacienti, ce este accesibila in farmacii)

Rolul acestor produse este de a calma cavitatea bucala dupa orice tip de interventii stomatologice.

Gengigel este un dispozitiv medical (de diferite clase – pentru a aduce pe piata instrumente de lucru inovatoare, eficiente si in totalitate sigure) care contin (HMW) Acidul hialuronic cu greutate moleculara mare (sub forma de hialuronat de sodiu), obtinut printr-un proces de fabricatie biotehnologic, ce garanteaza un nivel inalt de puritate. Formula sa este special creata pentru a se asemana cu cea a acidului hialuronic gasit in mod natural in tesutul gingival.

Acidul hialuronic este un component fiziologic natural al tesutului conjunctiv (in special la nivelul mucoasei gingivale), unde indeplineste functii anti-edematoase si de reparare a tesuturilor. Proprietatile fizico-chimice si de macro agregare ale acidului hialuronic dau o explicatie pentru  proprietatile sale antiinflamatorii.

Acidul hialuronic stimuleaza si accelereaza reconstructia tisulara. Acesta activeaza migrarea fibrocitelor (celule care contribuie la vindecarea tesuturilor), si drept consecinta procesul de vindecare este accelerat.

Indicatii: stari inflamatorii (gingivita, sangerari gingivale, retractii gingivale, pungi parodontale), alte traume ale tesutului (abraziune, extractii dentare, recuperare post-operatorie, etc). De asemenea, este indicat in tratamentul post-operator sau in tratamentul pacientilor diabetici, a celor care fac radioterapie sau chimioterapie.

Gengigel este extrem de sigur, nu prezinta contraindicatii sau efecte secundare si poate fi utilizat fara restrictii de catre copii, femei gravide si varstnici. Gama Gengigel poate fi folosita in siguranta de diabetici; nu prezinta nici interactiuni medicamentoase cunoscute astfel incat poate fi utilizat in siguranta in timpul anumitor terapii (ex. cu antibiotice)

www.ricerfarma.com

Professional Line (use at the dental clinic):

Solutia inovatoare pentru uz profesional in medicina dentara a acidului hialuronic: Produse ce reprezinta rezultatul unui grad inalt de cercetare, care sa indeplineasca cerintele de zi cu zi ale medicilor dentisti

Gengigel Prof blister alta

GGENGIGEL PROF/
Gengi PRO SERINGI

Hemostaza si pungi gingivale: locul IDEAL de folosit

Principalele efecte clinice 

 • reduce pungile gingivale. Rezultate anatomo-clinice semnificative sunt atinse uneori chiar si dupa o singura aplicare, ca urmare a unui chiuretaj in camp inchis al radacinii pana la o adancime de sondare de cod 3 pe scara BPE (examinare periodontala de baza). O deschidere, chiar si printr-o procedura nechirurgicala, trebuie facuta intotdeauna inainte de aplicarea produsului
 • reduce sangerarea avand un efect hemostatic. Efectul este evident in etapa post extractie dentara (in asociere cu manevre de compresie locala si sutura a plagii chirurgicale in cazul in care este necesar), in timpul sesiunilor de igienizare prin detartraj subgingival, in etapa de inlaturare a firelor de sutura, incluzand si sutura incorporata.
 • Stimuleaza si accelereaza reconstructia tesutului moale dupa traume produse de interventii chirurgicale, in special de interventii periodontale, implanturi si extractii dentare, precum si in cazul chiuretajelor si detartrajului subgingivale

Pentru cele mai bune rezultate, produsul trebuie aplicat in doua etape::

  1. dupa o igienizare profesionala-efectuata cu o zi inainte de interventie
  2. la finalul interventiei chirugicale, dupa suturare si niciodata in camp deschis

 

• Ambalaj Gengi PRO SERINGI (cutie cu 4 seringi preumplute x 1 ml – HA 0,8%)

Gengigel Prof flac alta

GENGIGEL PROF /
Gengi PRO FLUID

Principalele efecte clinice 

 • Reduce durerea si disconfortul, mai ales dupa detartraj si periajul profesional, dupa procedurile de albire a dintilor, indepartarii firelor chirurgicale si in procedurile de sondare parodontale.
 • Stimuleaza si accelereaza reconstructia tesutului dupa traume produse de interventii chirurgicale, in special de interventii periodontale, implanturi si extractii dentare, precum si in cazul chiuretajelor subgingivale

Pentru cele mai bune rezultate, produsul trebuie aplicat in doua etape:

 1. dupa un periaj profesional-efectuat cu o zi inainte de interventie
 2. la finalul interventiei chirughicale (si niciodata in timpul interventiei chirurgicale)

Stimuleaza si accelereaza procesul de vindecare prin reducerea edemului, mai ales la pacientii care sufera de gingivita si boli parodontale.

Are un efect antiinflamator, foarte util in procesul de vindecare in special in cazul gingivitei cauzate de factori mecanici, de compresie sau iatrogenici (dupa  indepartarea acestor factori).


• Ambalaj PRO Fluid (500 ml flacon – HA 0,1%) + unitate de masura