BICON

Bicon, cu sediul in Boston, Statele Unite, sunt designerii si producatorii implantelor dentare Bicon din 1985; colaborarea cu Dreavia Pharma a inceput in anul 2004.

Sistemul Bicon este un sistem de implant unic, oferind comunitatii dentare din intreaga lume solutia completa inca din 1985. Designul unic Bicon urmeaza principiile bioingineriei de sunet. E o tehnica clinica revolutionara care nu doar ca a trecut testul timpului, dar si continua sa ghideze implantologia orala.

www.bicon.com

De ce Bicon?

Implantul Bicon a fost creat sa restaureze dintii fara a folosi suruburi. Din acest motiv clinicienii, tehnicienii si pacientii sunt feriti de limitarile si neajunsurile inerente in cazul folosirii sistemelor cu surub.

Implanturi scurte

Cand sistemul Bicon a aparut pentru prima oara in 1985, implanturile cu lungimea de 8 mm erau considerate scurte – marea majoritate a celorlalte sisteme avand lungimi de 12-14 mm si uneori chiar de 18-20 mm. De atunci, progresia naturala a filosofiei de design Bicon a dus la crearea unor implanturi scurte de 5,0 mm, 5,7 mm, 6,0 mm, toate cu succes clinic dovedit inca din 1977.

Cu implanturile scurte Bicon poti:

 • Sa eviti structuri vitale
 • Sa minimizezi procedurile de aditie de os
 • Sa cresti posibilitatile de pozitionare a implantului
 • Sa cresti numarul de pacienti care opteaza pentru implant
 • Sa oferi o solutie demonstrata clinic
 • Sa oferi o unitate de restaurare fara atele.

Evitarea structurilor vitale cu implanturile scurte Bicon

Evitarea canalului mandibular

4 ani post-operator

Doua implanturi scurte 5.0 x 6.0mm pe pozitia a doi molari mandibulari sustin 2 coroane integrate pe bont. Observati nivelul nervului alveolar inferior.

7 ani post-operator

Un implant scurt 6.0 x 5.7mm inlocuieste un molar de 6 ani inferior si sustine o coroana integrata pe bont.

5 ani post-operator

Un implant scurt 6.0 x 5.7mm inlocuieste un molar de 6 ani inferior si sustine o coroana integrata pe bont.

Evitarea sinusului maxilar

6 ani post-operator

Un implant scurt de 6.0 x 5.7mm in pozitia unui molar de 6 ani superior sustine o coroana integrata pe bont. Observati nivelul sinusului maxilar.

4 ani post-operator

Un implant scurt de 5.0 x 6.0mm sustine o coroana integrata pe bont, fiind pozitionat pe locul unui molar de 12 ani superior. Observati nivelul sinusului maxilar.

12 ani post-operator

Un implant scurt de 6.0 x 5.7mm sustine o coroana metalo-ceramica, in pozitia primului molar superior. Observati nivelul sinusului maxilar.

7 ani post-operator

Un implant scurt de 6.0 x 5.7mm pozitionat pe locul unui molar de 6 ani superior sustine o coroana integrata pe bont. Observati nivelul sinusului maxilar.

Sistemul Bicon

 • Umarul inclinat Bicon permite mai multa flexibilitate in timpul operatiei de pozitionare a implantului si asigura mentinerea unui nivel impresionant al osului. De asemenea asigura mai mult os peste implant si permite formarea de contururi gingivale estetice usor si de fiecare data.
 • Inchiderea conica de 1.5° asigura o bariera bacteriana foarte puternica intre implant si bont, eliminand practic orice mic orificiu prin care ar putea patrunde bacteriile – mai mic de 0.5 microni. De asemenea inchiderea conica permite o pozitionare de 360°a bontului.
 • Implanturile foarte subtiri Bicon faciliteaza atat restaurarea tuturor incisivilor laterali maxilari cat si restaurarea unidentara a incisivilor mandibulari.
 • Implanturile scurte Bicon sporesc posibilitatile de pozitionare a implanturilor si scad necesitatea grefelor de os.
 • Inplanturile Bicon creeaza o suprafata integrata cu 30% mai mare decat a unui implant surub de aceleasi dimensiuni si permite formarea de os haversian matur similar cu osul de tip cortical intre aripioarele implantului.
 • Coroana integrata pe bont e o forma de protezare revolutionara fara cimentare, fara suruburi, fara spatii intre implant si bont.